Transsendenttinen Meditaatio

Korkea kolesteroli

Gary P. Kaplan, M.D., Ph.D.

Gary P. Kaplan (M.D., Ph.D.) on neurologian kliininen apulaisprofessori Hofstra-yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hänelle on myönnetty New Yorkin osavaltion lääkäriyhdistyksen Albert H. Douglas -palkinto ansioistaan lääkäreiden kliinisenä opettajana.

César Molina, M.D., F.A.C.C.

César Molina (M.D., F.A.C.C.) on sydäntautien erikoislääkäri ja Yhdysvaltain kardiologiyhdistyksen jäsen (Fellow of the American College of Cardiology). Hän toimii ylilääkärinä El Camino Hospitalissa, Mountain View'ssa, Kaliforniassa.
 

Robert Schneider, M.D., F.A.C.C., F.A.B.M.R.

Robert Schneider (M.D., F.A.C.C., F.A.B.M.R.) on sydäntautien erikoislääkäri ja tutkija, jolle on myönnetty yli 20 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain terveysviraston (NIH) apurahoja uraauurtaviin tutkimuksiin sydäntautien luonnonmukaisesta hoitamisesta ja ehkäisystä.

Tohtorit Kaplan, Molina ja Schneider vastaavat kysymyksiin
korkeasta kolesterolista.

K: Voiko TM-tekniikka auttaa sekä verensokerin että kolesterolin hallinnassa? Entä painon?

Tri Kaplan: Nyt on olemassa näyttöä hyvin kontrolloidusta tieteellisestä tutkimuksesta, joka on julkaistu Archives of Internal Medicine -lehdessä vuonna 2006, että TM-tekniikka voi vähentää “metabolisen oireyhtymän” osatekijöitä. Metabolinen oireyhtymä on merkittävä huonon terveyden ja ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja. Siitä kärsivät potilaat ovat tyypillisesti ylipainoisia, heillä on korkea verenpaine, kohonnut verensokeri ja triglyseridit, ja matala HDL- (hyvä) kolesteroli.
Aiheeseen liittyviä tutkimustuloksia

K: Voiko Transsendenttinen Meditaatio alentaa kolesterolia?

Tri Molina: Journal of the Israeli Medical Association -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin merkittävää kokonaiskolesterolin alentumista koehenkilöillä, jotka harjoittavat Transsendenttista Meditaatiota. Eli kyllä, Transsendenttisen Meditaation tekniikka on tehokas tapa alentaa kokonaiskolesterolia.

Nykyään eniten huomiota saa osakseen kolesterolin alentaminen, ja tämän takia televisiossa näkyy paljon mainoksia kolesterolilääkityksestä. On kuitenkin syytä muistaa, että korkea verenpaine on itse asiassa sekä aivohalvauksen että sepel­valtimo­taudin tärkein riskitekijä. Tutkimuksissa on toistuvasti havaittu verenpaineen laskua koehenkilöillä, jotka harjoittavat Transsendenttisen Meditaation tekniikkaa. Ei siis pitäisi aliarvioida verenpaineen alentamisen hyötyä kenelläkään, olipa hänellä korkea kolesteroli tai ei.
Aiheeseen liittyviä tutkimustuloksia

K: Olen ollut statiinilääkityksessä useita vuosia. Voisinko päästä siitä eroon harjoittamalla Transsendenttisen Meditaation tekniikkaa?

Tri Schneider: Se on mahdollista. Parissa tutkimuksessa on havaittu veren kolesterolin vähentymistä Transsendenttisen Meditaation harjoittamisen tuloksena. Kuten kaikissa lääketieteellisissä hoidoissa, on suositeltavaa noudattaa lääkärinne neuvoja ennen kuin muutatte mitään teille määrättyjä lääkityksiä tai muita hoitoja.

Tri Molina: Mahdollisesti. Transsendenttinen Meditaatio on tutkimuksissa yhdistetty kokonaiskolesterolin laskuun, mutta laajaa, virallista tutkimusta, jossa olisi verrattu sitä statiineihin, ei ole tehty. Tämän takia en käyttäisi Transsendenttista Meditaatiota korvaamaan statiineja kenellekään joka tarvitsee niitä, esimerkiksi jos hänellä on ollut sydänkohtaus. Näissä tapauksissa suosittelisin Transsendenttista Meditaatiota statiini­lääkkeiden lisäksi, eikä niiden sijasta. Transsendenttisen Meditaation tekniikka on voimakas lisä, ja se saattaa itse asiassa parantaa lopputulosta enemmän kuin statiini­lääkkeet, mutta meillä ei ole tästä tutkimusnäyttöä.
Aiheeseen liittyviä tutkimustuloksia