Transsendenttinen Meditaatio

Unettomuus

James Krag, M.D.

James Krag (M.D.) on Yhdysvaltain psykiatrisen seuran jäsen (Fellow of the American Psychiatric Association) ja Virginian psykiatrisen yhdistyksen puheenjohtaja. Hän toimii nykyään ylilääkärinä Liberty Pointissa, joka on yksityinen hoitopaikka psykiatrisista ongelmista kärsiville nuorille.

Sarina Grosswald, Ed.D.

Sarina Grosswald (Ed.D.) on kognitiivisen oppimisen asiantuntija, joka äskettäin johti lajissaan ensimmäistä tutkimusta Transsendenttisen Meditaation vaikutuksista lapsiin joilla on kielellisiä oppimisvaikeuksia. Tri Grosswald ja hänen työnsä on ollut paljon esillä Yhdysvaltain tiedotusvälineissä, kuten PBS ja ABC News -kanavilla.

Tohtorit Krag ja Grosswald
vastaavat kysymyksiin unettomuuden vähentämisestä.

K: Minulla on taipumusta herätä keskellä yötä. Toisinaan olen hikinen tai hyvin kiihtynyt. Auttaisiko Transsendenttisen Meditaation harjoittaminen minua nukkumaan koko yön?

Tri Krag: Unettomuudelle on monia syitä, mutta kaikkein yleisin syy on huolestuneisuus ja stressi. On tietenkin mahdollista, että jotkut Transsendenttisen Meditaation harjoittajat kokevat toisinaan unettomuutta. Kuitenkin, koska TM-tekniikka auttaa vähentämään stressiä, useimmat unettomuudesta kärsivät ihmiset jotka oppivat Transsendenttisen Meditaation, kokevat että unihäiriöt vähenevät ajan mittaan.
Aiheeseen liittyviä tutkimustuloksia

K: Jos istun tuolissa ja suljen silmäni, nukahdan välittömästi. Mitä hyötyä TM:stä voisi olla minulle?

Tri Krag: Tämä yksinkertaisesti viittaa siihen, että olet levon tarpeessa ja sinulla on todennäköisesti “univelkaa”. Transsendenttisen Meditaation tekniikka antaa syvää lepoa ja aikaa myöten se auttaa sinua “maksamaan univelan takaisin”, niin että tunnet olosi selkeämmäksi ja energisemmäksi päivän aikana.
Aiheeseen liittyviä tutkimustuloksia

K: Entä univajeesta johtuva stressi? En juuri koskaan saa nukutuksi koko yötä. Auttaako Transsendenttisen Meditaation tekniikka tässä?

Tri Grosswald: On kiinnostavaa että satuit kysymään, koska tutkimusten mukaan amerikkalaiset ovat maailman univelkaisimpia ihmisiä. Unenpuutteen aiheuttama stressi kertyy ajan mittaan.

Ja vaikka saisitkin normaalit yöunet aina välillä, uni ei pysty purkamaan päivästä päivään jatkuneiden paineiden kasaamaa stressiä. Se purkaa vain edeltävän päivän väsymyksen. Näin väsymys ja stressi kasaantuvat yhä edelleen. Jopa silloin kun menet lomalle, rentoutuneisuus ei kestä kovin pitkään palattuasi tavalliseen elämäntyyliisi. Tämän takia jokainen tarvitsee keinon purkaa päivittäisen elämän kasaama väsymys ja stressi, jota unenpuute vielä pahentaa.

Säännöllinen Transsendenttisen Meditaation harjoittaminen antaa mahdollisuuden heittää pois tämä kertynyt stressi. Tutkimusten mukaan säännöllinen Transsendenttisen Meditaation harjoittaminen parantaa terveyttä, mukaanlukien henkinen hyvinvointi. Tutkijat arvioivat että 70–90% sairauksista liittyy stressiin, joten jos on käytettävissä keino vähentää stressiä, se parantaa yleistä terveydentilaa ja elämän kaikkia osa-alueita.
Aiheeseen liittyviä tutkimustuloksia