Transsendenttinen Meditaatio

Tupakointi

James Krag, M.D.

James Krag (M.D.) on Yhdysvaltain psykiatrisen seuran jäsen (Fellow of the American Psychiatric Association) ja Virginian psykiatrisen yhdistyksen puheenjohtaja. Hän toimii nykyään ylilääkärinä Liberty Pointissa, joka on yksityinen hoitopaikka psykiatrisista ongelmista kärsiville nuorille.

Robert Schneider, M.D., F.A.C.C., F.A.B.M.R.

Robert Schneider (M.D., F.A.C.C., F.A.B.M.R.) on sydäntautien erikoislääkäri ja tutkija, jolle on myönnetty yli 20 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain terveysviraston (NIH) apurahoja uraauurtaviin tutkimuksiin sydäntautien luonnonmukaisesta hoitamisesta ja ehkäisystä.

Tohtorit Krag ja Schneider vastaavat kysymyksiin
tupakoinnin lopettamisesta.

K: Yksi suurimmista riskitekijöistä sydäntautien kehittymisen kannalta on tupakointi. Miten Transsendenttisen Meditaation tekniikka voi auttaa ihmisiä lopettamaan tupakoinnin?

Tri Schneider: Tupakointi on todellakin suuri riskitekijä sydäntautien ja keuhkosyövän kehittymisessä, ja monien muiden vakaviin sairauksiin, vammautumiseen ja kuolemaan johtavien terveysongelmien syntymisessä. Se on itse asiassa pääasiallisin kuolinsyy Yhdysvaltain Surgeon Generalin (julkisen terveydenhoidon johtajan) mukaan.

Lääkäreillä on todella vaikeuksia saada potilaansa lopettamaan tupakointi. Transsendenttinen Meditaatio on kuitenkin osoittautunut varsin tehokkaaksi apukeinoksi tupakoinnin lopettamisessa.

Kun tehtiin meta-analyysi kaikista saatavilla olevista tutkimuksista mitä on julkaistu tupakoinnin lopettamisesta julkaisuissa Alcoholism Treatment Quarterly ja Journal of Health Promotion, Transsendenttisen Meditaation tekniikka osoittautui kaksi kertaa tehokkaammaksi tupakoinnin lopettamisessa kuin muut keinot, joihin kuului mm. farmakologinen hoito, henkilökohtainen neuvonta ja itsensä kehittämiseen tarkoitetut ohjeistukset. Tämä tulos on hyvin merkittävä nykypäivän väestölle, josta 25-30% tupakoi.
Aiheeseen liittyviä tutkimuksia

K: Vaikka oppisinkin Transsendenttisen Meditaation tekniikan, eikö minun silti täydy yrittää kovasti päästäkseni irti tupakoinnista?

Tri Krag: En usko TM-opettajien antavan koskaan mitään ohjeita tupakoinnin lopettamisesta. He opettavat Transsendenttista Meditaatiota, siinä kaikki. Siitä huolimatta, harjoittamalla säännöllisesti Transsendenttisen Meditaation tekniikkaa, odottaisin kyllä että sinua ei yksinkertaisesti kiinnosta tupakointi yhtä lailla kuin ennen. Meditoi vain säännöllisesti ja katso mitä tapahtuu. Uskonpa, että yllätyt iloisesti.
Aiheeseen liittyviä tutkimuksia

K: Tykkään juoda pari kuppia kahvia aamuisin. Täytyykö minun lopettaa tämä voidakseni oppia Transsendenttisen Meditaation tekniikan?

Tri Krag: Ei. Mutta suosittelen kyllä, että annat kahvin odottaa kunnes olet meditoinut. Ajan mittaan saatat huomata, että et enää "tarvitse" tai halua sitä niin paljon, ei vain aamuisin vaan myös pitkin päivää.
Aiheeseen liittyviä tutkimuksia