Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Transsendenttinen Meditaatio vähentää sydänpotilaiden sairauskohtauksia ja kuolleisuutta

Uusimpia tutkimustuloksia Transsendenttisen Meditaation hyödyistä sydäntautien hoidossa esiteltiin Yhdysvaltain sydänliiton vuosittaisessa konferenssissa Floridan Orlandossa 16. marraskuuta.

Tässä uusimmassa tutkimuksessa havaittiin, että sydänpotilailla, jotka harjoittivat TM-tekniikkaa, oli lähes 50% vähemmän sydänkohtauksia, aivohalvauksia ja kuolemantapauksia kuin ei-meditoivilla verrokeilla.

Tähän 9-vuotiseen tutkimukseen osallistui 201 miestä ja naista, keski-iältään 59 vuotta, joiden sepelvaltimot olivat ahtautuneet. Heidät jaettiin satunnaisesti kahteen ryhmään, joista koeryhmä aloitti Transsendenttisen Meditaation harjoituksen ja vertailuryhmä sai terveyskasvatusta sydäntautien riskitekijöistä, mihin sisältyi ruokavaliomuutoksia ja liikuntaa. Kaikki osallistujat jatkoivat lääkitystään ja muuta terveydenhoitoa tavalliseen tapaan.

Tutkimustulosten mukaan TM-ryhmällä:

  • kuolemantapaukset, sydänkohtaukset ja aivohalvaukset vähenivät 47%
  • verenpaine aleni keskimäärin 5 mmHg
  • psykologinen stressi väheni merkittävästi korkean stressin aliryhmällä

Tämä kliininen tutkimus tehtiin Wisconsinin lääketieteellisessä korkeakoulussa Milwaukeessa yhteistyössä Maharishi University of Management -yliopiston luonnonlääketieteen laitoksen kanssa. Yhdysvaltain terveysvirasto (NIH / National Heart, Lung, and Blood Institute) rahoitti tutkimusta 3,8 miljoonan dollarin apurahalla.

Tutkimuksen johtajan tri Robert Schneiderin mukaan "aiemmissa tutkimuksissa TM-ohjelmasta on havaittu verenpaineen, psykologisen stressin ja muiden sydäntautien riskitekijöiden vähentymistä. Mutta tämä on ensimmäinen kontrolloitu kliininen tutkimus, joka osoittaa että tämän stressinhallintamenetelmän pitkäaikainen harjoittaminen vähentää sydän- ja verisuonitautiin liittyviä sairauskohtauksia ja kuolemantapauksia."

Tri Schneider kertoi, että Transsendenttisen Meditaation vaikutus tutkimuksessa oli kuin uudentyyppisten vastalöydettyjen lääkkeiden käyttöönotto. "Tässä tapauksessa uudet lääkkeet ovat peräisin kehon omasta sisäisestä apteekista, jota TM-harjoitus stimuloi."

Lisää aiheesta:
www.mcw.edu/Releases/2009Releases/TranscendentalMeditation.htm

Tätä tutkimusta rahoittanut NIH:n National Heart, Lung, and Blood Institute on myöntänyt uuden 1 miljoonan dollarin apurahan TM-harjoituksen tutkimiseksi sydänpotilailla. Tämä uusi tutkimus tehdään Columbia University Medical Centerissä ja siinä tutkitaan TM-harjoituksen vaikutusta osana sydänpotilaiden tavanomaista kuntoutusohjelmaa.

Lisää aiheesta:
www.eurekalert.org/pub_releases/2009-11/muom-cst110609.php