Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Tv-lääkäri Mehmet Oz:
TM parantaa terveyttä ja edistää luovuutta

Tuoreella videolla tv-showstaan USA:ssa laajasti tunnettu lääkäri Mehmet Oz kertoo Transsendenttisen Meditaation vaikutuksista omassa elämässään ja tuotantoryhmänsä jäsenten elämässä.

Tri Oz on Columbia Universityn kirurgisen osaston varajohtaja sekä täydentävien hoitojen ohjelman perustaja New Yorkin Presbyterian Hospital -sai­raalassa. Tri Oz on saanut nimensä lukuisiin "paras lääkäri" -listoihin, kuten Hippocrates-lehden "Vuoden lääkärit" -listalle.

Seuraavassa otteita videolta:

"Kirjaimellisesti heti seuraavana päivänä, kun ihmiset olivat oppineet meditaation, minulle alkoi tulla huomiota herättäviä sähköposteja ja sain käydä hyvin yllättäviä keskusteluja.

Ensimmäinen asia, jonka panin merkille, oli muutos keskustelujen sävyssä – pois ongelmien vatvomisesta, kohti paljon syvällisempää, oivaltavampaa ja fiksumpaa tapaa ratkaista ongelmia. Ihmiset eivät enää korostaneet asioita, jotka erottivat meitä toisistamme, vaan tiimimme alkoi saada iloa ja autuutta ratkaisujen löytämisestä.

Miksi Transsendenttisella Meditaatiolla oli niin dramaattinen vaikutus?

Tiimimme luovat ihmiset voivat olla niin työpaineiden puristuksessa, että heidän on vaikeaa olla luovia. Kuulostaako tutulta? Tämä on varmaankin hyvin yleistä. On turhauttavaa tietää pystyvänsä luomaan, ja kuitenkin olla kykenemätön siihen stressin takia.

Transsendenttinen Meditaatio auttaa rentoutumaan syvästi ja laskemaan alas puolustusmekanismit, niin että olet vapaa näkemään todellisuuden paljon selke­ämmin. Pystyt yhdistämään tiedonpalasia toisiinsa tavoilla, jotka muuten eivät olisi sinulle ollenkaan ilmeisiä. Tämän saa aikaan tyyneys ja syvä rauhallisuus, jota Transsendenttisen Meditaation aikana koetaan.

Tutkijan näkökulmasta Transsendenttisessa Meditaatiossa erityistä on vahva tieteellinen näyttö siitä, että se pystyy vaikuttamaan asioihin, joihin aiemman tietomme mukaan ei pitäisi pystyä sillä tavalla vaikuttamaan. Verenpainetta voi todella alentaa merkittävästi pelkän TM:n avulla. Samoin voi vähentää kolesterolia, verisuonten kalkkeutumista, ylipainoa, sydänkohtauksen riskiä – jopa alentaa kuolleisuutta sydäntauteihin.

Mutta tämä on vain jäävuoren huippu. Meillä kaikilla on syvällä sisällämme luovuuden lähde, johon pääsemme käsiksi, jos voimme asettua tuohon tyyneen paikkaan, noihin seesteisiin hetkiin, joita Transsendenttinen Meditaatio tarjoaa. Tämän tulok­sena näemme itsemme paremmassa valossa, teemme terveellisempiä valintoja, kommunikoimme paremmin läheistemme, kollegoidemme ja ystäviemme kanssa.

TM on sekä fiksu johtamisen apuväline että yksi parhaista lahjoista, jonka voit antaa kenelle tahansa työntekijällesi, koska se on lahja jolla on jatkuvasti annettavaa – olkoon kyse liikeyrityksestä, tai sotilastukikohdasta, tai sairaalasta, tai koulusta."

Lisää aiheesta:

tm.org/blog/meditation/dr-oz-tm-improves-health