Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Balettitanssija Megan Fairchild
kertoo tanssista, stressistä ja TM:stä

Ammattimaisen balettitanssijan työ voi olla raskasta terveydelle, sekä henkisesti että fyysisesti.

Megan Fairchild, ensitanssija New Yorkin baletissa, oli vähällä joutua luopumaan urahaaveistaan stressin takia. Edettyään urallaan nopeasti balettiseurueen jäseneksi 18-vuotiaana, soolotanssijaksi 19-vuotiaana, ja ensitanssijaksi 20-vuotiaana, hän kärsi paniikkikohtauksista, jotka välillä estivät työskentelyn päiviksi kerrallaan.

"Elämä oli stressaavaa, ja pienikin juttu kuten vaikka lääkärillä käynti rokotuksessa saattoi sysätä elimistöni pois tolaltaan," hän kertoo. "Minulla oli paniikkikohtauksia joissa menetin tajuntani ja minut kiidätettiin ensiapuun."

Megan kertoo, että paniikkikohtaukset alkoivat 18 vuoden iässä, mutta olivat aluksi hallittavissa koska niitä tapahtui vain parin vuoden välein.

Sitten niitä alkoi tapahtua useammin, vain puolen vuoden välein. "Jouduin jättämään esiintymisiä väliin," hän kertoo. "Niinpä ajattelin, että tämä ei ole kivaa. Tämä haittaa työtäni. Minun täytyy keksiä miten järjestän elämäni niin, että siitä tulee vähän rennompaa."

Meganin onneksi yksi hänen opettajistaan New Yorkin baletissa harjoitti Transsendenttista Meditaatiota ja ehdotti että Megan kokeilisi sitä.

"Hän oli viimeisen päälle ammattilainen ja aina hetkessä läsnä ja valmis tekemään tehtävänsä," kertoo Megan. "Minusta tuntui, että jos kerran hän harjoittaa sitä, ja vannoo sen nimiin, niin sitten minäkin kokeilen."

Aloitettuaan TM-harjoituksen Meganilla ei ole ollut yhtäkään paniikkikohtausta. Hän kertoo: "On ollut tapauksia, jotka aiemmin olisivat saaneet minut pökerryksiin ja ehkä laukaisseet kohtauksen, mutta nyt vain katselen kun tilanne menee ohi ilman mitään isompaa jysäystä."

Meganin sanoin: "Pakotin elimistöni niin kovaan kuormitukseen, että siltä paloivat sulakkeet. TM:n avulla käännän stressimittariani joka päivä vähän taaksepäin sen sijaan, että antaisin sen jatkuvasti kasvaa ja kasautua."

Hän uskoo myös meditaation antaneen hänelle rohkeutta tehdä ison hyppäyksen urallaan. Viisi kuukautta TM:n aloittamisen jälkeen Megan sai käsikirjoituksen Broadway-musikaalin "On the Town" roolittajalta, joka tiedusteli haluaisiko tämä hakea siinä yhtä pääosaa.

"Aluksi ajattelin, että en ole mikään Broadway-tähti. Tämä on ihan hullua. Naures­kelin asiaa päivän verran, mutta sitten jotakin tapahtui. Seuraavana aamuna heräsin ja ajattelin, että miksipä ei. Jälkeenpäin katsottuna minusta tuntuu, että ei ollut sattumaa, että tämä pieni tilaisuuteni tuli eteen juuri opittuani Transsendenttisen Meditaation."

Megan kertoo: "Se oli todella tärkeä hetki minulle. Normaalisti olisin ollut liian ujo, tai ajatellut että en ole sellainen henkilö, ja olisin pysytellyt omassa pienessä kuplassani. Sen sijaan ajattelin, että olen urallani sellaisessa kohdassa jossa olen valmis yrittä­mään uusia ja erilaisia asioita, ja että tässä voisin harjoitella hyppäämistä ulos muka­vuusalueeltani. Uskon todella että TM vaikutti jotenkin tuon päätöksen syntymiseen."

Hän päätyi ottamaan vuoden virkavapaata New Yorkin baletista ja sai ylistäviä arvioita sekä kriitikoilta että faneilta tähtiroolistaan "Miss Turnstiles" tuossa On the Town -musikaalin suositussa uudisversiossa.

Megan on pannut merkille myös muita TM:n hyötyjä. "Uskon, että TM auttaa pelkojen voittamisessa. Aiemmin yritin tiukasti olla todella täydellinen ja minulla oli pakkomiel­teitä teknisten seikkojen kanssa. Nykyään ajattelen enemmän kokonaiskuvaa. Nautin esiintymisistäni enemmän ja vien kaikki askeleet ja liikkeet täysillä loppuun asti."


tm-women.org/blog/nyc-ballet-principal-megan-fairchild-on-dance-stress-and-tm.html