Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Sotilaat kertovat, miten TM
on auttanut heitä stressiongelmissa

Traumaattinen stressi on vakava ongelma monille Yhdysvaltain armeijan veteraaneille. Lähes joka kolmas heistä saa jotain hoitoa, ja vaikka viranomaiset ovat lisänneet veteraaneille tarjottavaa tukea, itsemurhien määrä on jatkanut kasvuaan.

Tuoreella videolla TM-harjoituksen aloittaneet merijalkaväen sotilaat kertovat, miten se on auttanut heitä selviytymään traumaattisen stressin aiheuttamista ongelmista:

tm.org/blog/video/u-s-marines-effect-of-tm-on-ptsd/

Nämä sotilaat ovat oppineet TM-tekniikan David Lynchin säätiön perustaman Operation Warrior Wellness -ohjelman puitteissa. Heidän kokemuksensa antavat toivoa kaikille traumaattisesta stressistä kärsiville.

Kersantti James Thrasher, USMC

"Joudun kärsimään kivuista joka päivä. Minulla on hermo-ongelmia jalassani ja traumanjälkeinen stressi­häiriö, jonka lääkärit ovat diagnosoineet. Toiminta käy mahdottomaksi – unen puutetta, työmoraali romahtaa, työhön ei pysty keskittymään, mitään ei pysty tekemään, kaikki ärsyttää. Mieli on täynnä muistikuvia. Minulle jokainen päivä on jatkuvaa muistutusta – saman sotkun toistuvaa uudelleen elämistä.

Olin kiinnostunut TM-ohjelmasta, mutta samalla olin skeptinen. TM-meditaation voima tuli esiin todella nopeasti, ja se yllätti minut. Se sisäinen rauha meditaation jälkeen todella rohkaisi minua käsittelemään asioita, jotka olin aiemmin vain jotenkin työntänyt syrjään. Mahdollisuus saada helpotusta levottomuuteen, vihaan, turhautumiseen, unettomuuteen, alkoholismiin, huumeriippuvuuteen... se on iso juttu."

Tykistön kersantti Richard Wilson, USMC

"Olen ollut komennuksella kahdeksan kertaa ja taistelussa neljä kertaa. Minulla on diagnosoitu traumanjälkeinen stressihäiriö, masennus ja unettomuus.

Me taistelemme ongelmiemme läpi, mitä sitten ovatkaan, imemme sitä itseemme; tein tätä monien vuosien ajan. Traumat joita olen nähnyt, tilanteet joita olen käynyt läpi – kaiken tämän me otamme vastaan ja laitamme reppuun. Ja me täytämme koko ajan reppua kaikilla näillä ongelmilla, sen sijaan että kävisimme ne läpi ja hoitaisimme pois.

TM:n harjoittamisen jälkeen pystyn arvioimaan asioita paremmin. Huomaan avautuvani enemmän ja pääseväni paremmin tasapainoon monissa asioissa joita teen ihmissuhteissani. Koin syvempää rentoutumista kun harjoitin TM:ää. Huomasin, etten ollut niin kovassa hälytystilassa ja niin kiihtynyt asioista, joita ympärilläni tapahtui. Se on auttanut minua löytämään enemmän rauhaa ja onnellisuutta. Perheeni, ystäväni, ja jotkut työtoverini ovat huomanneet ison muutoksen persoonallisuudessani – lähinnä sen, että olen onnellisempi, rennompi, hyvinvoivampi."

Kenraaliluutnantti Paul Swanson, USMC (eläkkeellä);
neuvonantaja, Wounded Warrior Affairs

"Meditaatiolla ja erityisesti Transsendenttisella Meditaatiolla on mielestäni käyttöä palveluksessa vammautuneiden hoidossa. Koska mitä hyvänsä tapahtuukin elämän pintatasolla, se auttaa pääsemään kaiken tuon hälinän ja myrskyjen ja pilvien toiselle puolelle, josta löytyy tämä rauhallinen paikka joka on 'itse itsessäsi' – ja tähän voimanlähteeseen pääset kytkeytymään."

Anna Benson, PhD, kliininen psykologi

"Se mikä nosti huippuunsa kiinnostukseni TM:ään oli kaikki tutkimusnäyttö, ja se miten uskomattoman tehokasta se oli traumaattiseen stressiin. Nykyisen tutkimus­tiedon mukaan taistelustressin traumaattisuus itse asiassa muuttaa aivoja niin, että itsesäätelykyky häviää. Meditaatio auttaa tiedon käsittelyssä, se auttaa itsesääte­lyssä. Tässä meillä on yksi mahtava apuväline lisää, jota he voivat käyttää itse itsensä hoitamiseen.

'Resilience' (joustavuus, sietokyky). Tämä on sana, josta armeija on nyt erityisen kiinnostunut. Osa tutkimuksista joita nyt tehdään kohdistuu siihen, voimmeko ehkäistä osan ongelmista antamalla heille tämän joustavuutta lisäävän apuvälineen ennen kuin he lähtevät komennukselle, ennen kuin he joutuvat näihin traumaattisiin tilanteisiin."

Kersantti James Thrasher, USMC

"He eivät opeta, miten traumasta selvitään. He eivät opeta miten selviytyä, kun näkee ihmisten kuolevan. Uskon, että meditaatio auttaisi hiljentämään mielen ja auttaisi olemaan tehokkaampi taistelussa ja elämässä, ja antaisi harjoitusta sisältä käsin."
 


CNN-kanavan veteraanipäivän uutisraportti TM:n käytöstä traumaattisen stressin hoidossa:

tm.org/blog/video/cnn-effect-of-tm-on-veterans/

TM-ohjelma on jo käytössä mm. Norwich Universityssä, joka on Yhdysvaltain vanhin yksityinen sotilasakatemia. Koulun rehtori amiraali Richard Schneider näkee, että TM on se elementti, joka puuttuu sotilaiden joustavuuden ja sietokyvyn kehittämisestä.
 


Lisää aiheesta:

Sotaveteraanit hakevat apua meditaatiosta ja joogasta