Transsendenttinen Meditaatio

TM-uutiskirje
2009-2015

Arkisto

Arvostettu psykiatri suosittelee
Transsendenttista Meditaatiota

Norman Rosenthal on maailmankuulu psykiatri, joka on tehnyt 20 vuoden uran tutkijana Yhdysvaltain terveys­viraston mielenterveyden tutkimuslaitoksessa (NIMH). Hänet tunnetaan parhaiten tutkijana, joka ensimmäisenä kuvasi tieteellisesti kaamosmasennuksen nimellä tunnetun oireyhtymän (Seasonal Affective Disorder, SAD). Viime vuosina hän on keskittynyt tutkimaan Transsendenttisen Meditaation mahdollisuuksia mielenterveyden hoidossa.

Uudessa kirjassaan Transcendence: Healing and Transformation Through Transcendental Meditation, tri Rosenthal antaa selkeän, kattavan ja ajan­mukaisen yleisesityksen TM-tekniikasta ja sitä koskevista tutkimustuloksista. Rosenthalin mukaan Transsendenttinen Meditaatio on tehokas apu kaksi­suuntaisen mielialahäiriön ja jälkitraumaattisen stressihäiriön hoidossa, ja hyödyllinen myös monissa tavanomaisemmissa psyykkisissä vaivoissa, kuten ahdistus, impulsiivisuus, masennus ja riippuvuudet.

Tri Rosenthal kertoo kirjassa omia ja potilaidensa kokemuksia siitä, miten TM-harjoitus voi muuttaa elämää käänteentekevillä tavoilla. Hän korostaa, että säännöllinen TM-harjoitus voi olla hyödyksi jokaiselle, ei ainoastaan ongelmista kärsiville, ja se voi auttaa jopa menestyviä ihmisiä toteuttamaan mahdollisuuk­siaan täydemmin ja elämään rikkaampaa elämää.

Kirja sisältää myös useiden kuuluisien TM-harjoittajien haastatteluja, mukaan­lukien David Lynch, Paul McCartney, Ringo Starr, Moby ja Martin Scorsese. Kirja nousi kesällä korkealle mm. New York Timesin bestseller-listalla.

Lisää aiheesta:

Tällä videolla Norman Rosenthal puhuu TM-tekniikkaa koskevista tutkimuksista, joista on julkaistu 340 vertaisarvioitua artikkelia:
www.tm.org/blog/video/psychiatrist-tm-research/
Hän sanoo, että jos TM-harjoituksen hyödyt voitaisiin sisällyttää pilleriin, siitä tulisi miljardiluokan myyntimenestys.

Tri Rosenthalin johtamassa pilottitutkimuksessa Irakin ja Afganistanin sota­veteraanit saivat 50% helpotuksen jälkitraumaattisiin stressioireisiin 8 viikon TM-harjoituksen jälkeen. Tulokset julkaistiin kesällä Military Medicine -lehdessä.
www.tm.org/blog/research/veterans-ptsd/
www.ingentaconnect.com/content/amsus/zmm/2011/